Facebookpagina https://www.facebook.com/events/903605919688135/

Sedert enkele jaren leeft in Brugge een ondergrondse poëziebeweging. Een collectief dat dichters aan Brugge tracht te binden en dat de straten wil laten ademen met taal, zoals bossen dat doen door bomen. Een van de manieren waarop dat naar buiten wordt gebracht is via het vrije stadsdichterschap.  Na Hedwig Speliers, Peter Theunynck en Lies Van Gasse is de vierde Brugse stadsdichter in deze jonge traditie de zoon van een Engelse zeeman : Marcus Cumberlege. Hij volgt de innerlijke wereld van Brugge en haakt zijn gedichten era an vast:

Om dit stadsdichterschap dubbel en dik in de kijker te zetten organiseren boekhandel De Reyghere en de Brugse Boekhandel samen een mooi avondprogramma rond de geëngageerde dichters en hoe die hun sporen in de stad nalaten. In bijlage tevens enkele documenten over Marcus.

  • 20u00 bij boekhandel De Reyghere stellen we de levensloop van Marcus voor en hoe hij na vele omzwervingen in Brugge kwam wonen en in Brugge 2002 enkele gedichten schreef over de historische band tussen Brugge en Albion.
  • 20u30 wandeling door de stad
    Hoe beter kunnen we de Brugse stadsgedichten aanhoren dan bij de plaatsen waarvoor ze werden geschreven? Bij wijze van een beknopte wandeling staan we stil bij enkele nieuwe stadsgedichten. Op die manier vervolgen we onze weg naar de Brugse boekhandel.
  • 21u00 bij de Brugse Boekhandel
    Bij de Brugse Boekhandel gaan we dieper in op het stadsdichterschap van Marcus. We lichten het concept toe, blikken terug op de afgelopen jaren en genieten verder van enkele stadsgedichten.

Het vrije stadsdichterschap is een initiatief van Poëziebosnetwerk (zie website www.poeziebos.be ) en wordt mee ondersteund door boekhandel De Reyghere en de Brugse Boekhandel. De stadsgedichten van Marcus vind je op

Deelname aan deze avond is gratis, maar inschrijven is wenselijk via e-mail, telefonisch of via aanmelding in de boekhandel:

Address: 050 33 34 03 
Markt 12, 8000 Bruges, Belgium

( volledige kalender – http://eepurl.com/bzl6_n)

 

<( Brugse stadsgedichten 2015 ) Marcus Cumberlege ( 2 ).pdf>